Trofej Rakovice

4. međunarodni turnir „Trofej Rakovice“

U subotu, 5. novembra 2016 godine, u SRC“Rakovica“ naš klub „Rakovica Kanon“ organizovao je četvrti po redu, turnir međunarodnog karaktera. Učešće na turniru je uzelo 43 kluba iz zemlje i regiona i zabeleženo je preko 500 nastupa. Ovogodišnjom organizacijom, napravili smo istorijsku prekretnicu u karate sportu i to baš na našoj opštini. Naime, ove godine, u organizaciji akcenat smo stavili na video nadzore na svim borilištima, što nigde u Srbiji nije zabeleženo, što se tiče karatea, a samim tim želeli smo da pokažemo da karate može da se podigne na nivo svetskog ranga, što i zaslužuje, jer je postao zvaničan olimpijski sport. Ovaj sistem, video nadzora bio je na svetskom prvenstvu u Austriji, samo nedelju dana pre, a odmah nakon toga na turniru “Tofej Rakovice”u našoj Rakovici. Sistem je omogućio da se kako sudije I treneri upoznaju sa novom tehnikom, tako I sami učesnici I roditelji, kako bi znali šta ih u budućnosti očekuje. Moramo da istaknemo, da baš zbog nadzora specijalnih kamera, ni jedan sporni momenat se nije odigrao na borilištima, jer su sudije sudile korektno, a šansu za ispravku I svoje mišljenje treneri su mogli da vide na usporenim snimcima , odmah I da ulože prigovor.  Specijalno za ovu priliku, napravljen je media wall ispred kojeg su takmičarima dodeljivane medalje, još jedna novina, koja je doprinela estetskom delu turnira. Na svečanom delu, otvaranja turnira, uvodnu reč je dao sportski direktor i trener kluba, g-din Goran Filipović, a turnir je svečano otvorio predsednik opštine Rakovica, g-din Vladan Kocić. Uručene su i zahvalnice i plakete svima koji su nam pomogli da ove godine realizujemo turnir i svima koji su tokom proteklih deceniju i po, pomagali klub, kako pojedincima, tako i ustanovama. Takmičarima su medalje i pehare uručivali predsednik kluba, sportski direktor, direktor sportskog centra i predsednik Opštine Rakovica. U generalnom plasmanu tesno su se borila za prvo mesto dva kluba, a prvo mesto je zauzeo klub „Budućnost“-Podgorica(MNE), drugo mesto karate klub“Sloga“-Doboj(BiH) i treće „Radnički“-Beograd(SRB). Novčanu nagradu, u kategoriji kadetkinja u katama osvojila je takmičarka iz karate kluba „Budućnost“ iz Podgorice. Kao klub, zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali turniru i koji su pomogli da se ove godine turnir realizuje. Naravno, najveću zahvalnost dugujemo, našim takmičarima i njihovim roditeljima, koji su pokazali pravi sportski duh i bili odlični domaćini.

« 1 of 5 »

Trofej Rakovice 2016

Bilten trofej Rakovice 2016:

 

foto1

Trofej Rakovice 2015

Trofej-Rakovice-2015

Na trećem, međunarodnom, karate turniru “TROFEJ RAKOVICE”, održanom u nedelju 01.11.2015.u SRC”Rakovica”, bilo je više od petstotina nastupa u različitim kategorijama.
Naš klub, je uz generalno pokroviteljstvo GO Rakovica, još jednom uspešno organizovao takmičenje. Organizacioni odbor, sačinjen, od stručnjaka, svako u svojoj oblasti,predsednik organizacionog odbora g-din Vladan Kocić, direktor turnira g-din Goran Filipović, članice UO g-đa Dušica Stojković i g-đa Tatjana Milišić, kao i predsednik kluba g-din Milosav Miličković, pred sobom su imali težak cilj ali su ga sa zadovoljstvom ispunili. Želeli smo, a u tome i uspeli da napravimo, prateći evropske smernice i trendove, jedan ozbiljan i kvalitetan turnir.Pokazali smo da upornim i usklađenim radom, možemo da pariramo velikim i ozbiljnim takmičenjima.
Ovo je bio jedan od najvećih turnira, ove godine u Beogradu.
Imali smo čast, da nam na svečanom otvaranju, gosti budu, sekretar za sport i omladinu grada Beograda g-din Slavko Gak koji je i svečano otvorio turnir i član gradskog veća, zadužen za sport g-din Dragomir Petronijević, kojima smo za podršku karate sporta uručili zahvalnice, kao i svim prijateljima kluba, koji su tokom godine podržavali naš rad. Podršku turniru, svojim prisustvom, pružili su i članovi Veća GO Rakovica, kao i gosti sa drugih opština.
Za takmičare u seniorskoj kategoriji bile su obezbeđene novčane nagrade, a besplatni nastupi za sve takmičare u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Obezbeđivanje besplatnih nastupa i novčanog nagradnog fonda, trudićemo se da nam postanu, ono po čemu će “TROFEJ RAKOVICE” biti prepoznatljiv.
Moramo da istaknemo, da smo kao klub, zadovoljni nastupom naših takmičara, od kojih su neki, čak prvi put imali javni nastup, kao što je primer sa generacijom polaznika, projekta “Besplatana karate škola”.
Možemo da istaknemo da smo i jednim humanim gestom, pokušali da skrenemo pažnju na uključivanje u sport osoba sa posebnim potrebama, time što smo organizovali revijalni meč, gde su učešće uzeli takmičari iz BiH i Srbije.
Sve pohvale koje smo dobili, kao organizatori, biće nam potsticaj da sledeći turnir bude još bolji i još uspešniji
Zahvaljujemo se svima na podršci, naročito našim članovima, koji su još jednom pokazali svoj sportski duh i bili dobri domaćini.

Vest o održanom turniru su preneli mnogi portali i pojedinci

Beoinfo Vesti, Opština Rakovica, naslovi.net, aktuelno.net, danas.rs, savremeni sport, kula.rs, palo.rs, Nenad I. Pavlovic, Studio B, Grad Beograd, Facebook, allevents.in

Trofej Rakovice 2013

Karate poster 297x420_novi

Trofej Rakovice 2012

za opstinu-page-001

Prvi “Trofej Rakovice” u karateu, održan na Dan opštine Rakovica, pod pokroviteljstvom opštine i u organizaciji karate kluba “Rakovica Kanon”.
Prisustvo i nastup preko četiri stotine takmičara.
Prisutnima se obratio i svečano otvorio turnir g-din Milosav Miličković, koji je i sam karatista, poželeo uspeh i sreću takmičarima, na turniru, a roditeljima poručio da u ovim teškim vremenima, podrže svoje male i velike šampione i da se potrudimo da zajedničkim snagama decu izvedemo na pravi put i da se nada da će ovaj turnir postati tradicija na Rakovici.
Pohvale za organizaciju i pune tribine SRC “Rakovica”, karate klubu “Rakovica Kanon” bile su dovoljne da se i u narednom periodu posvete što boljem i kvalitetnijem radu.

 

« 2 of 5 »

foto1

CLOSE